Új blog élménybeszámolókkal!

Kedves Szülők, Barátok és Ismerősök! Bemutatkozik a Tüskevár Felfedezők blog. Büszkén jelentjük be, hogy mától kezdve egy újabb csatornán keresztül mesélünk nektek iskolánk mindennapjairól. Íme egy rövid leírás

„2023-ban álmodtunk egy nagyot. Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi iskolarendszer sokszor olyan keretek közé szorít minket, amelyekben sem a gyermek, sem a szülő, sem a tanár nem érzi jól magát – évi 180 napon keresztül be vagyunk zárva a tanterembe és sokszor olyan tudásanyagot kell elsajátítanunk, aminek egyikünk sem látja értelmét. Szeretnénk megnyitni ezeket a kereteket és élménygazdaggá varázsolni az oktatást. A 2023/24-es tanévtől kezdve úgy alakítjuk ki az órarendünket, hogy az aktuális tananyaghoz kapcsolódóan az 5-11. osztályos diákok minden csütörtökön tanulmányi kiránduláson vesznek részt, ahol a megtanulandó tananyagot kézzel fogható tevékenységeken, élményszerű programokon keresztül mélyíthetik el.

A felfedező utakat a diákok fotókkal és videókkal dokumentálják, majd az iskolában élménybeszámolókat tartanak egymásnak, végül pedig ezen az oldalon publikálnak egy rövid összefoglalót. Így egyszerre örökíthetik meg az élményeiket és mutathatják meg a világnak, valamint gyakorolhatják a blogolást, újságírást.”

https://tuskevarfelfedezok.net/